субота, 19 березня 2016 р.

Засідання ММО вчителів інформатики

18 березня  2016 року на базі Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №  5 відбувся семінар-практикум міського методичного об`єднання вчителів інформатики  з теми "Системний підхід у формуванні  професійної компетентності вчителя інформатики для розвитку  творчого потенціалу учнів ". 

Під час "Методичного діалогу" вчитель ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 Захарченко Ольга Леонідівна поділилася досвідом роботи з поглиблення знань учнів та підвищення інтересу до інформатики шляхом проведення уроків з використанням інноваційних технологій. Митрофанов Володимир Олександрович, вчитель гімназії № 3 ознайомив присутніх зі своїм підходом до створення комфортних умов для самореалізації і самовдосконалення особистості учнів та залучення їх до науково-дослідницької діяльності. Вчитель ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 Білецька Олена Леонідівна розповіла про створену систему роботи щодо підготовки учнів до Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів, турнірів. Також Олена Леонідівна надала інформацію про відвіданий семінар при КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" стосовно проекту «Доступне програмування».
Була проведена практична робота з диференційованими групами педагогів «Система організації  роботи з обдарованими учнями». Так група, яка складалася з педагогів-початківців та педагогів-фахівців, отримала завдання розробити структуру роботи з обдарованими дітьми в ЗНЗ. Група педагогів-майстрів розробляла систему розвитку обдарованості учнів в ЗНЗ.
Учасники семінару відвідали відкриті уроки інформатики вчителя-початківця Кірпіченко Анастасії  Василівни у 5 класі за темою «Урок узагальнення та систематизації знань учнів з теми «Графічний редактор» та вчителя – фахівця Коноваленко Віктора Миколайовича у 3 класі з теми «Вставка і переміщення графічних об’єктів слайда». Метою відвідування уроків було ознайомлення з досвідом роботи вчителів ЗОШ №5, дотримання ними методичних рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу; впровадження компетентнісного, діяльнісного та особистісно-орієнтованого підходів до навчання учнів. Урок Коноваленко В.М. було проведено на високому науково-теоретичному та методичному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар