вівторок, 26 квітня 2016 р.

Ділимося не тільки враженнями, а й новими ідеями

Вчора, 21 квітня 2016 року, ми (Наталя Мараховська та Ольга Бігун) виступали на практичному семінарі керівників методичних об’єднань м. Первомайський Харківської області. Ми поділилися не тільки враженнями, а й новими ідеями після повернення з Другої національної (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016.

На початку виступу продемонстрували відеоролик про EdCamp Ukraine 2016, створений Кирилом Формазюком та Олексієм Рогачовим. А потім розповіли, якою ми тепер бачимо свою роботу, як керівників міського методичного об'єднання. А саме, впроваджуємо формат "Світового кафе", рефлексивну дошку "Зона відгуків", а для планування роботи ММО в травні на засіданні застосуємо "Формуємо програму разом".
 

 

«Формуємо програму разом». Кожен член ММО на окремих аркушах паперу записує декілька своїх цікавинок  з досвіду роботи. Це може бути: доповідь з обговоренням, майстер-клас, тренінг,  відкритий урок або позакласний захід. Протягом 1 хвилини кожен член ММО презентує майбутній виступ та вивішує його на дошці. Після цього відбувається голосування за допомогою стікерів. У кожного вчителя для голосування є по 3 стікера. Виступи, які отримали найбільшу кількість голосів, включаються в план роботи ММО. 

«Світового кафе» - метод сфокусованого неформального обговорення. Метод унікальний. Його можна використовувати як для збору ідей, так і для об'єднання кількох точок зору, підбиття підсумків роботи ММО, пошуку інноваційного підходу, планування групової роботи. Загальна кількість учасників може бути від шести ... практично до безкінечності.
 
Цікавою формою рефлексії є «Зона відгуків», яку можна використовувати як під час методичних заходів, так і на уроках. Відгуки розподіляються за кольором: позитивні (жовті), байдужі (зелені), негативні (помаранчеві) з певними варіантами. 

Метод «Артскрайбінг» – це відмінний спосіб розповісти про свою ідею, проект. Використання цього методу дозволить вам і вашим учням пробудити в собі творчість під час онлайн презентації або для створення опорного конспекту на уроці. При цьому не обов’язково вміти малювати. 
Цей метод під час нашого виступу яскраво представила артскрайбер-початківець Бондаренко Наталя Анатоліївна.
Переглянути виступ можна за посиланням: http://www.youtube.com/watch?v=UW5m9xHPY3Y 

Немає коментарів:

Дописати коментар